Glasvezel in Reeuwijk Logo
Officiele Facebook Pagina Glasvezel in Reeuwijk Officiele Twitter Glasvezel in Reeuwijk

Glasvezel uitrol in Bodegraven-Reeuwijk versnelt

Er gebeurt momenteel veel in onze gemeente op glasvezel gebied, lees hieronder per kern wat er speelt.

Reeuwijk-Brug

Nu de glasvezel campagne van Delta Fiber Netwerk (DFN) in Reeuwijk-Brug succesvol is afgerond begint DFN aan het plannen van de uitrol en aanvragen van de benodigde vergunningen zodat de aanleg begin 2022 kan aanvangen. Als er updates zijn zullen die op de site van Delta komen te staan.

Bodegraven

In Bodegraven is DFN een vraagbundeling gestart. Als vóór 16 maart 2022 genoeg mensen een abonnement afsluiten gaat DFN Bodegraven van glasvezel voorzien. Meer informatie staat op de project pagina van DFN.

Nieuwerbrug

Nadat Glasdraad het buitengebied rond Nieuwerbrug van glasvezel heeft voorzien is nu de bebouwdekom van Nieuwerbrug aan de beurt voor een vraagbundeling door Glasdraad. Als vóór 4 april 2022 genoeg mensen zich aanmelden zal Glasdraad Nieuwerbrug van glasvezel voorzien. Meer informatie is te vinden op de website van dit project.

Delta Fiber Netwerk start glasvezelcampagne in Reeuwijk-Brug

Als inwoners zich vóór 3 november 2021 aanmelden en een abonnement afsluiten bij één van de providers, legt DELTA Fiber de glasvezelaansluiting gratis aan.

Overname Rekam

De dienstverlening en het netwerk van Rekam zijn overgenomen door DELTA Fiber. Door deze overname wordt de aanleg van het glasvezelnetwerk in Reeuwijk-Brug versneld.
“Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, studenten online les krijgen en we steeds vaker videobellen, ervaren we hoe belangrijk een stabiele en snelle internetverbinding is. Het houdt ons verbonden met elkaar.” aldus Astrid Hessels, Directeur Rekam. “Ik ben blij dat door deze versnelde uitrol door Delta Fiber Netwerk, Reeuwijk-Brug nu al de kans krijgt om aan te sluiten op een razendsnel glasvezelnetwerk.”
“Wij hebben al in veel gebieden aangelegd, en het enthousiasme is altijd onverminderd groot. We hebben dan ook vertrouwen in de glasvezelcampagne in Reeuwijk-Brug. Reeuwijk-Brug is straks klaar voor de toekomst.”, aldus projectleider Konrad van Wijngaarden van DELTA Fiber Netwerk.
De grote blauwe dino van Delta Fiber was de afgelopen week niet te missen naast zalencentrum De Brug in Reeuwijk-Brug. Deze dino kondigt voor Reeuwijk-Brug een nieuw tijdperk aan; een tijdperk met internet via glasvezel!

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd

Inwoners van Reeuwijk-Brug die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd door middel van een brief. Ook kan iedereen op gavoorglasvezel.nl een postcodecheck doen om te zien of het adres in aanmerking komt voor glasvezel. Melden inwoners zich vóór 3 november 2021 aan, dan is de glasvezelaansluiting gratis. Het enige dat men betaalt zijn de abonnementskosten voor internet, tv en/of bellen bij de telecomaanbieder.
Let op, want kiest men pas ná 3 november voor glasvezel? Dan betaalt een inwoner € 650,- aansluitkosten.

Informatieavonden 9 en 22 september

Op 9 en 22 september zal DELTA Fiber Netwerk informatieavonden organiseren. Bewoners van Reeuwijk-Brug zullen persoonlijk worden uitgenodigd. Tijdens deze avonden wordt een presentatie gegeven waarin alles over glasvezel én over de campagne uitgelegd wordt. Na afloop is er ruimte om vragen te stellen. Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen, kunnen inwoners nu al naar www.gavoorglasvezel.nl.

Glasvezel Informatiepunt, opening 28 augustus

DELTA Fiber Netwerk opent een Glasvezel Informatiepunt in zalencentrum De Brug in Reeuwijk-Brug. In deze tijdelijke winkel vertellen de adviseurs van Delta Fiber alles over glasvezel en beantwoorden zij vragen. Ook is het mogelijk om hier een abonnement af te sluiten. Het Glasvezel Informatiepunt is per 25 augustus geopend op woensdag t/m vrijdag van 11.00 – 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 17.00 uur. Op zaterdag 28 augustus is de feestelijke opening van het Glasvezel Informatiepunt. Voor kinderen ligt een presentje klaar.

Over DELTA Fiber Netwerk

DELTA Fiber Netwerk is onderdeel van een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Wij zorgen voor de aanleg en het onderhoud van glasvezel in Nederland en hebben de ambitie om zo veel mogelijk mensen toegang te bieden tot ons razendsnelle glasvezelnetwerk. Inmiddels hebben al zo’n 900.000 huishoudens en bedrijven toegang tot het landelijke netwerk van DELTA Fiber. En daar komen iedere maand nog zo’n 20.000 adressen bij. Op naar 2 miljoen huishoudens en bedrijven die in 2025 gebruik gaan maken van het allerbeste internet.

Gebieden in Reeuwijk-Brug waar de glasvezelcampagne van Delta Fiber Netwerk is.

Wordt Ziggo ook provider op het Rekam glasvezelnetwerk?

Rekam voert gesprekken met Ziggo om te kijken of deze aanbieder van televisie, internet en telefonie diensten wil gaan leveren op het hele Rekam glasvezelnetwerk. Op dit moment levert Ziggo al diensten op delen van het Rekam glasvezelnetwerk zoals op het Landal recreatiepark in Reeuwijk. Als de gesprekken positief uitpakken zouden op termijn alle panden met een Rekam aansluiting (ruim 55.000) kunnen kiezen voor de diensten van Ziggo.

Het plan is dat Ziggo net als Caiway en Rekam zelf gebruik gaat maken van een zogenaamd RFoG systeem waarbij in de meterkast van de klant het lichtsignaal uit de glasvezel in een coaxsignaal wordt omgezet. Omdat elke aansluiting over twee glasvezels beschikt zou het mogelijk moeten zijn de diensten van Ziggo te combineren met de diensten van DDS, Trined en Solcon om zo de keuzevrijheid van de gebruikers nog groter te maken.

Wij van glasvezelinreeuwijk.nl zijn erg enthousiast en hopen dat de gesprekken snel tot een positief resultaat leiden!

10.000ste glasvezel aansluiting Rekam

Stichting Rekam heeft de 10.000ste woning in Midden-Holland op glasvezel aangesloten. Rekam gaat door om de komende jaren steeds meer woningen op glasvezel aan te sluiten. Dit gebeurt momenteel met een snelheid van circa 400 woningen per maand.

Glasvezel is door haar grote capaciteit de informatiesnelweg van de toekomst. Door de aanleg van glasvezel komen nieuwe mogelijkheden zoals Interactieve Televisie en internet met zeer hoge snelheid beschikbaar. Daarnaast krijgen bewoners van Midden-Holland een grotere keuze uit aanbieders van internet, televisie en telefonie.

Nieuwe aanbieders

DDS en Trined zijn, naast Caiw, de afgelopen periode toegetreden als nieuwe aanbieders op het netwerk van Rekam. Sinds juli biedt ook Internet Provider Solcon haar diensten aan op het glasvezelnetwerk van Rekam. Solcon biedt Allesin-1 pakketten aan, inclusief Rekam kabeltelevisie. Daarnaast heeft Solcon ook pakketten met hoge internetsnelheden en interactieve TV (inclusief Opnemen en TV Gemist). Bellen via Solcon kan via zowel de vaste als de mobiele telefoon.Door de introductie van Solcon krijgt men met een Rekam glasvezelaansluiting nog meer mogelijkheden.

Uiteraard blijft Rekam op haar netwerk ook het kabeltelevisiepakket aanbieden tegen het bekende lage tarief. Het kabeltelevisiepakket van Rekam is eenvoudig op alle televisietoestellen in de woning beschikbaar. Een abonnement op het Rekam kabeltelevisiepakket kan eenvoudig gecombineerd worden met de pakketten van de andere aanbieders op het netwerk van Rekam.

Over Rekam

Stichting Regionale Kabeltelevisie Midden-Holland (Rekam) heeft een kabelnet in de regio Midden-Holland. Nagenoeg het volledige netwerk van Rekam tot in de woonwijken bestaat reeds uit glasvezel. Rekam werkt continue aan de aanleg van glasvezel in de woonwijken zelf. Circa 20% van de aansluitingen op het netwerk van Rekam bestaat volledig uit glasvezel. Voor het glasvezelnetwerk blijft het uitgangspunt van Rekam onveranderd, een aantrekkelijk televisie-pakket voor een laag tarief. Ook via het glasvezelnetwerk kijkt men al televisie voor slechts € 9,65 per maand!

750ste glasvezel aansluiting Reeuwijk-Brug opgeleverd

Vandaag is op de Zoutmansweg de 750ste aansluitng van Reeuwijk-Brug opgeleverd. De bewoners ontvingen een gezamenlijk boeket bloemen van Rekam en Glasvezel in Reeuwijk om deze gebeurtenis te vieren.

Rekam zal in de komende jaren ook de overige woningen aansluiten op het glasvezelnetwerk. Dat zal zoveel mogelijk gebeuren wanneer er werkzaamheden van andere nutsbedrijven plaatsvinden. Glasvezel is met haar grote capaciteit de informatiesnelweg van de toekomst. Door de “verglazing” van het Reeuwijkse kabelnetwerk krijgen de inwoners van Reeuwijk een grotere keuze uit aanbieders van televisie, internet en telefonie. Het ligt in de bedoeling dat de keuze uit aanbieders binnenkort nog verder zal worden uitgebreid.

 

Eerste particuliere glasvezel test klanten aangesloten

In Reeuwijk zijn onlangs de eerste particuliere glasvezel klanten aangesloten. Hoe ziet zo’n aansluiting er uit en wat kan je ermee? Dat zijn vragen die we in dit artikel willen bespreken.

Eerst een korte introductie in glasvezel, wat is het eigenlijk? Glasvezel is een glazen draadje zo dik als een haar dat in een plastic beschermhoes zit. Door dit dunne draadje kan met behulp van licht heel snel heel veel informatie verstuurd worden, denk aan telefoon, televisie en internet.
Zo’n beetje elk huis in Reeuwijk is aangesloten op het koperen coax netwerk van Rekam, vanaf uw huis loopt deze kabel naar een verdeel kast van Rekam en vanaf daar via nog een aantal verdeelkasten naar het hart van het Rekam netwerk. Het grootste deel van het netwerk is inmiddels vervangen door glasvezel, maar de verbinding tussen uw meterkast en de verdeelkast van Rekam vaak nog niet, dat wordt de komende jaren gedaan. Wanneer in uw huis de koperen aansluiting wordt vervangen door glasvezel wordt er in uw meterkast een kastje gemonteerd zoals op onderstaande foto waarin twee glasvezel draadjes uitkomen.

Een Rekam glasvezelaansluitpunt zoals dat in de meterkast wordt gemonteerd.

Rekam glasvezelaansluitpunt.

Wanneer u alleen televiesie van Rekam afneemt (of internet van caiway) en verder geen diensten wordt er naast dit kastje een ander kastje gemonteerd dat het glasvezel signaal omzet in coax zodat er eigenlijk niks verandert. Neemt u internet af van bijvoorbeeld DDS of TriNed dan komt er naast het Rekam kastje een modem te hangen wat het glasvezel signaal omzet in een netwerk signaal, zie ondrstaande foto.

Glasvezel modem  zoals dat in de meterkast geïnstalleerd wordt.

Een glasvezelmodem

Achter dit modem wordt een router gemonteerd die ervoor zorgt dat er een wifi netwerk is en dat telefonie mogelijk is, ook zorgt deze router ervoor dat u meerdere computers via een netwerkkabel kunt aansluiten op internet en elkaar. Op onderstaande foto staat zo’n router.

Glasvezel router levert wifi, telefonie en vast internet

Glasvezel router

Via de tweede glasvezel ader kan een ouderwets TV signaal van Rekam worden afgenomen, waarvoor dan een kastje wordt gemonteerd dat het glasvezel signaal omzet in een coax signaal zodat uw TV blijft werken zoals voorheen.

Kortom zonder glasvezel kunt u TV kijken via Rekam of Caiway en bij die laatste ook internet afnemen. Hebt u al glasvezel in uw huis dan kunt u deze diensten blijven afnemen, maar ook kiezen voor internet (eventueel in combinatie met TV en/of telefoon) van DDS of TriNed wat vele malen sneller en goedkoper is.

 

Glasvezel op bedrijventerrein Zoutman

In samenwerking met Vereniging Bedrijventerrein Zoutman hebben we uitgezocht wat de mogelijkheden zijn voor de aanleg van glasvezel op het bedrijventerrein. Het blijkt dat als er 15 bedrijven een aansluiting nemen het hele terrein kosteloos wordt aangesloten! Zoals te lezen in deze brief die naar de leden van de vereniging is gestuurd zijn er een vijftal providers om uit te kiezen.

Eerste provider voor particulieren komt eraan!

Heel veel kan ik er nog niet over vertellen helaas, maar als alles volgens plan gaat komt in 2014 de eerste provider voor particulieren naar het Rekam glasvezel netwerk!

We weten helaas nog niet of het in januari of december gaat gebeuren en ook de naam van de provider kunnen we nog niet noemen helaas.

Nieuwe website online!

Het is zover onze nieuwe website is online. Wat is er veranderd?

We hebben er hard aan gewerkt en hopen dat de site nuttig zal zijn voor iedereen in Reeuwijk.

  • Facebook