Glasvezel in Reeuwijk Logo
Officiele Facebook Pagina Glasvezel in Reeuwijk Officiele Twitter Glasvezel in Reeuwijk

Eerste particuliere glasvezel test klanten aangesloten

In Reeuwijk zijn onlangs de eerste particuliere glasvezel klanten aangesloten. Hoe ziet zo’n aansluiting er uit en wat kan je ermee? Dat zijn vragen die we in dit artikel willen bespreken.

Eerst een korte introductie in glasvezel, wat is het eigenlijk? Glasvezel is een glazen draadje zo dik als een haar dat in een plastic beschermhoes zit. Door dit dunne draadje kan met behulp van licht heel snel heel veel informatie verstuurd worden, denk aan telefoon, televisie en internet.
Zo’n beetje elk huis in Reeuwijk is aangesloten op het koperen coax netwerk van Rekam, vanaf uw huis loopt deze kabel naar een verdeel kast van Rekam en vanaf daar via nog een aantal verdeelkasten naar het hart van het Rekam netwerk. Het grootste deel van het netwerk is inmiddels vervangen door glasvezel, maar de verbinding tussen uw meterkast en de verdeelkast van Rekam vaak nog niet, dat wordt de komende jaren gedaan. Wanneer in uw huis de koperen aansluiting wordt vervangen door glasvezel wordt er in uw meterkast een kastje gemonteerd zoals op onderstaande foto waarin twee glasvezel draadjes uitkomen.

Een Rekam glasvezelaansluitpunt zoals dat in de meterkast wordt gemonteerd.

Rekam glasvezelaansluitpunt.

Wanneer u alleen televiesie van Rekam afneemt (of internet van caiway) en verder geen diensten wordt er naast dit kastje een ander kastje gemonteerd dat het glasvezel signaal omzet in coax zodat er eigenlijk niks verandert. Neemt u internet af van bijvoorbeeld DDS of TriNed dan komt er naast het Rekam kastje een modem te hangen wat het glasvezel signaal omzet in een netwerk signaal, zie ondrstaande foto.

Glasvezel modem  zoals dat in de meterkast geïnstalleerd wordt.

Een glasvezelmodem

Achter dit modem wordt een router gemonteerd die ervoor zorgt dat er een wifi netwerk is en dat telefonie mogelijk is, ook zorgt deze router ervoor dat u meerdere computers via een netwerkkabel kunt aansluiten op internet en elkaar. Op onderstaande foto staat zo’n router.

Glasvezel router levert wifi, telefonie en vast internet

Glasvezel router

Via de tweede glasvezel ader kan een ouderwets TV signaal van Rekam worden afgenomen, waarvoor dan een kastje wordt gemonteerd dat het glasvezel signaal omzet in een coax signaal zodat uw TV blijft werken zoals voorheen.

Kortom zonder glasvezel kunt u TV kijken via Rekam of Caiway en bij die laatste ook internet afnemen. Hebt u al glasvezel in uw huis dan kunt u deze diensten blijven afnemen, maar ook kiezen voor internet (eventueel in combinatie met TV en/of telefoon) van DDS of TriNed wat vele malen sneller en goedkoper is.

 

  • Facebook